PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τον Πειραιά (16/10/2012)



Το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου η φίλη μας Μαρία ήρθε σε επαφή με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω για να μας ενημερώσει σχετικά με ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, το όποιο ήταν ορατό από την περιοχή της Καστέλας. Το αντικείμενο ήταν αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, πάνω από την θάλασσα,  φωτεινό, και ενώ στην αρχή η κίνηση του ήταν αργή, στην πορεία χάθηκε με απότομη και ιλιγγιώδη ταχύτητα..
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από κινητό και η ανάλυση αρκετά δύσκολη.
Ακολουθεί η συνομιλία μας μέσω email με την φίλη μας..    

''Καλησπέρα σας,

Χτες το βράδυ 16 .10. 2012, γύρω στις 10, και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή της Καστέλας στο μπαλκόνι μιας φίλης κοιτάζοντας προς την θάλασσα, είδαμε ξαφνικά ένα πολύ μεγάλο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, γύρω στα 300 περίπου μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.. Όπως ήταν φυσικό μείναμε άφωνες και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε..

Ήταν στρογγυλό, περίπου στο μέγεθος ενός γηπέδου τένις, και άλλαζε συνεχώς χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε.. Έμεινε σταθερό σε εκείνο το ύψος για περίπου 1 με 2 λεπτά, και μετά άρχισε να κάνει αργή κάθοδο προς την θάλασσα σταματώντας ξανά αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια όπου στάθηκε για πολύ λίγο και μετά με μια απότομη και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κίνηση χάθηκε προς τα κάτω σαν να βούτηξε στο νερό.. Τριγύρω υπήρχαν πολλοί ψαράδες για νυχτερινό ψάρεμα οι οποίοι σίγουρα το είδαν και φαντάζομαι ακόμα καλύτερα από μας..

Από χτες το βράδυ ψάχνουμε για κάποια ανάρτηση που να αναφέρεται σε αυτό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα.. οπότε αποφάσισα να σας στείλω εγώ να το ανεβάσετε, γιατί έτσι ίσως το διαβάσουν και απαντήσουν κι άλλοι που το είδαν και περιμένουν όπως εγώ να βρουν κάτι για αυτό..

Προλάβαμε να τραβήξουμε 2 φωτογραφίες λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του αφού στην αρχή είχαμε μείνει αποσβολωμένες να κοιτάμε χωρίς να σκεφτούμε να κάνουμε οτιδήποτε.. που όμως δείχνουν λίγο μακρινές (δεν ξέρω το γιατί), ενώ το αντικείμενο βρισκόταν πολύ πιο κοντά μας.. Φαίνονται απλά τα χρώματα που αλλάζει σαν μια φωτεινή χρωματιστή μπάλα στον ουρανό.. Δείτε τις και θα κρίνετε από μόνοι σας..

Πολύ φιλικά, Μαρία..''



Σε ερώτηση για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το σχήμα, την κίνηση και για πιθανό θόρυβο η φίλη μας απάντησε:

..το σχήμα του ήταν στρογγυλό αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν προεξείχε κάτι.. η ταχύτητα του ήταν αργή
 στο πρώτο κατέβασμα προς την θάλασσα που εμάς μας φαινόταν λόγο της απόστασης ότι κατέβηκε 4-5 μέτρα προς την επιφάνεια της θάλασσας αλλά φυσικά φαντάζομαι ήταν πολύ περισσότερα.. και η επόμενη κίνηση που έκανε και εξαφανίστηκε ήταν απίστευτα γρήγορη.. σε κλάσματα δευτερολέπτου.. δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι που γνωρίζω.. δεν ήταν απόλυτα σίγουρα, ούτε αεροπλάνο, ούτε ελικόπτερο, ούτε κάτι ιπτάμενο από τα γνωστά.. και το φως εξέπεμπε από ολόκληρο το αντικείμενο.. σαν να άλλαζε ολόκληρο χρώμα..  οι φωτογραφίες είναι ναι, από κινητό.. ότι προλάβαμε να τραβήξουμε.. αν κάνεις πολύ καλό ζουμ θα δεις ότι στην μια φαίνεται βαθύ μπλε και στην άλλη λευκό με μια καταπράσινη γραμμή από κάτω.. απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκαν τόσο μακρινές ενώ το βλέπαμε πολύ πιο μεγάλο και πιο κοντά μας.. 
κανένας θόρυβος τίποτα.. και ήταν ένα από τα στοιχεία που μας παραξένεψε τόσο πολύ..