PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Μελλοντικοί Προορισμοί Εξερεύνησης


 
Μια καλλιτεχνική εικόνα δείχνει το Όχημα Πληρώματος Πολλαπλών Χρήσεων Orion (Orion Multipurpose Crew Vehicle) και μελλοντικούς προορισμούς για την ανθρώπινη εξερεύνηση πέρα από την τροχιά της Γης: το φεγγάρι, έναν αστεροειδή και τον Άρη.

Η
NASA έχει επιλέξει το σχέδιο ενός νέου Συστήματος Εκτόξευσης στο Διάστημα (Space Launch System) που θα πάει τους αστροναύτες της μακρύτερα στο διάστημα από ποτέ, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας στο έδαφος, και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τις μελλοντικές ανθρώπινες προσπάθειες εξερεύνησης του διαστήματος της Αμερικής. Ο πύραυλος θα είναι ο πιο ισχυρός της Αμερικής από την εποχή του Saturn V που μετέφερε τους αστροναύτες του Apollo στο φεγγάρι και θα στείλει τους ανθρώπους σε μέρη που δεν έχει πάει κανείς.
Το SLS θα μεταφέρει ανθρώπινα πληρώματα πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά στο Orion Multi-Purpose Crew Vehicle. Ο πύραυλος θα χρησιμοποιεί σύστημα καυσίμων υγρού υδρογόνου και υγρού οξυγόνου, όπου οι κινητήρες RS-25D θα παρέχουν την κύρια ισχύ και ο κινητήρας J-2X έχει προγραμματιστεί για χρήση στο ανώτερο στάδιο.