UFO στην Θεσσαλονίκη! Αναφορές αυτοπτών μαρτύρων (13/6/2012, μέρος 2ο)


Όπως σας ενημερώσαμε άμεσα, από την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, στόλος UFO έγινε ορατός κυρίως πάνω από την Θεσσαλονίκη, αλλά αναφορές φτάνουν στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω, και από άλλα σημεία της Β. Ελλάδας, όπως Κατερίνη, Καστοριά, Κιλκίς κ.α. Τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα έχουν φτάσει περισσότερες από 60 αναφορές στο email μας οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι πανομοιότηπες. Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ένα μικρό μέρος των αναφορών ώστε μόνοι σας να μελετήσετε, να προβληματιστείτε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Όπως καταλαβαίνετε ο όγκος των αναφορών είναι μεγάλος και επομένως αδύνατων να τις παρουσιάσουμε όλες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο ο οποίος με την εμφάνιση του στόλου πάνω από την Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 2012, αμέσως επικοινώνησε μαζί μας (9.40μ.μ έφτασε το πρώτο email), δείχνοντας μας με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του στην προσπάθεια που κάνουμε εδώ και μερικούς μήνες για την έγκαιρη και προπάντων έγκυρη ενημέρωση σας. 
Συλλογή στοιχείων, μελέτη, επεξεργασία: ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω

Από τις αναφορές που έχουμε μελετήσει μέχρι αυτή τη στιγμή προκύπτουν κάποια συμπεράσματα. Καταρχάς η εμφάνιση αντικειμένων πάνω από την Β. Ελλάδα είχε ξεκινήσει πολλές μέρες πριν με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως θα διαβάσετε και σε σχετική αναφορά παρακάτω, ενώ εμφανίσεις αντικειμένων σε τετράδα είχαμε στις αρχές του μηνά και πάνω από την Αθήνα (Ηλιούπολη), και πάλι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Σχετικά με το φαινόμενο της 11 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη  μιλάμε για 14 ή 15 αντικείμενα σε χρώμα πορτοκαλοκόκκινο, πολύ έντονα φωτισμένα και σφαιροειδή. Σε κάποιες αναφορές υπάρχει και ένα κίτρινο στο από κάτω μέρος του αντικειμένου. Πολλοί μάρτυρες όπως θα διαβάσετε και παρακάτω , αναφέρουν τα αντικείμενα να έχουν το σχήμα «μέδουσας», μια ονομασία που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο μεγάλος Σωκράτης Αικατερινίδης το 1981. Πετάνε όλα σε χαμηλό ύψος και πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Δεν υπάρχει θόρυβος, ενώ δεν αφήνουν και κανένα ίχνος πίσω τους! Ο καιρός είναι πολύ καλός, ο ουρανός καθαρός και αυτό είναι σημαντικό γιατί επιτρέπει στους μάρτυρες να δουν τα αντικείμενα καθαρά ώστε  να μπορούν να σχηματίσουν άποψη αν πρόκειται για αεροπλάνα ή σμήνος πουλιών. Όλες οι μαρτυρίες οι οποίες είναι εκατοντάδες αποκλείουν αυτές τις πιθανότητες. (αεροπλάνα, πουλιά). Η πορεία τους είναι οριζόντια και όχι κάθετη, ενώ σε ορισμένες αναφορές, λίγο πριν εξαφανιστούν υπάρχει μια ακανόνιστη πορεία. (στις μισές αναφορές υπάρχει στο τέλος ακανόνιστη πορεία, στις άλλες μισές όχι. Πιθανόν να οφείλετε στην περιοχή που βρισκόταν ο κάθε μάρτυρας και το οπτικό πεδίο που είχε στην διάθεση του). Η οριζόντια πτήση και η ακανόνιστη πορεία πιθανότατα αποκλείουν και την περίπτωση μετεωρίτη.
Παρακάτω ακολουθεί μέρος των αναφορών οι οποίες έφτασαν στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω  από την πρώτη στιγμή του φαινομένου..
Η πρώτη πληροφορία (η όποια έβαλε την ομάδα στην «πρίζα» το βραδύ της Τρίτης),  έρχεται στις 11 Ιούνιου 2012, λίγη ώρα μετά την εμφάνιση των αντικειμένων από την κ. Μαρία Πισιώτη η οποία αναφέρει: "έμαθα ότι εμφανίστηκαν νωρίτερα στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης 10 πορτοκαλόχρωμα φωτά σε σχηματισμό και εξαφανίστηκαν απότομα προς την ίδια κατεύθυνση..μετά εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα για να εξαφανιστούν και αυτά το ίδιο γρήγορα.."
Την επόμενη μέρα αναφέρει: "η φίλη μου που τα είδε και μου το ανέφερε, μένει κοντά στην Κλεάνθους και τα φωτεινά αντικείμενα φαίνονταν με κατεύθυνση προς το βουνό, τα τρία από αυτά μετά έστριψαν δυτικά, ενώ το 4ο σαν να εξαφανίστηκε πιο απότομα".
Δεύτερη μαρτυρία

"Καλημέρα. Ονομάζομαι Βασίλης, είμαι 23 χρονών και σήμερα το βράδυ είδα κάτι ασυνήθιστο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Μένω στην δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης στην Πολίχνη. Στις 13 Ιουνίου του 2012, και ώρα 10 και μισή το βράδυ με φώναξε η μητέρα μου στο μπαλκόνι του σπιτιού μας να δω κάτι περίεργο. Με το που βγήκα έξω το πρώτο πράμα που αντίκρισα ήταν κάτι σαν πυροτέχνημα, τόσο έντονο!!! ήταν σαν τα πυροτεχνήματα που σκάνε και πετάνε αριστερά και δεξιά πολύ φωτεινές σφαίρες (σαν φωτιές...). Αλλά μετά το δέος των πρώτων δευτερολέπτων, κατάλαβα σαφώς ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για πυροτέχνημα, καθώς οι ''πύρινες'' σφαίρες έμοιαζαν στατικές και προφανώς δεν άφηναν κανένα ίχνος πίσω τους... Αλλά αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το πόσο έντονα και καθαρά φαινόντουσταν πράγμα ασυνήθιστο για αντικείμενα πάνω στον ουρανό. Ήταν 15 μεγάλα (τηρουμένων των αναλογιών...), πολύ έντονα φωτεινά σημεία, χρώματος κόκκινου και ελάχιστα κίτρινου στο κάτω μέρος, (σταθερά χωρίς να αναβοσβήνουν), σε μακρινή απόσταση, και ''πετούσαν'' σε χαμηλό σχετικά ύψος (περίπου σε ύψος που πετάν τα ελικόπτερα), αρκετά κοντά το ένα με το άλλο, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, δημιουργώντας ακανόνιστους σχηματισμούς. Η πορεία τους ήταν προς το μπαλκόνι μας (προς Ευκαρπία) και αρκετά αργή!! Η ορατή πτήση τους διήρκησε περίπου 5 λεπτά και ξαφνικά άρχισαν όλα να συγκλίνουν προς το κέντρο και σα να μπήκε σύννεφο μπροστά τους, εξαφανίστηκαν, μείναν 3, μετά από λίγα δευτερόλεπτα 2 και μετά πάλι από λίγα δευτερόλεπτα κανένα. Να σημειώσω ότι εκείνη την ώρα είχε ξαστεριά και φαίνονταν πεντακάθαρα όλα τα αστέρια, καθώς και ένα αεροπλάνο που πετούσε εκείνη την ώρα σε μεγαλύτερο ύψος και σε διαφορετική κατεύθυνση. Ο πατέρας μου που παρακολουθούσε κι αυτός το φαινόμενο (και στην αρχή τα πέρασε για ελικόπτερα...), ισχυρίστηκε ότι πιθανώς να έστριψαν ξαφνικά δεξιά (προς ανατολικά) κάτι για το οποίο όμως δεν είμαι σίγουρος γιατί πιστεύω ότι σ' αυτή την περίπτωση δεν θα χάνονταν τόσο ξαφνικά σα να έπεσε πέπλο μπροστά τους, παρά θα ''σβήνανε'' σιγά-σιγά καθώς θα άλλαζαν κατεύθυνση...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση απ' όλο αυτό το φαινόμενο ήταν το πόσο μεγάλα ήταν αυτά τα ''σημεία'', το πόσο καθαρά φαινόντουσαν, το πόσο φωτεινά ήταν, καθώς και η διάρκεια ''πτήσης'' τους, αλλά και ο τρόπος ''πτήσης'' τους!!! (έμοιαζαν με σμήνος πουλιών που έκανε απόβαση...) Αυτά τα στρογγυλά (?) ''αντικείμενα'' έμοιαζαν περισσότερο με μεγάλες κόκκινες λάμπες, παρά με ''ιπτάμενες φωτιές''.... Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός απ' τις πληροφορίες που έδωσα, πάντως προσπάθησα....  Είναι δύσκολο να καταγράψεις ένα φαινόμενο που βλέπεις σπάνια ή πρώτη φορά και μέσα στο σκοτάδι και δεν ξέρεις και τι είναι... Θα ήθελα να το εξηγήσω απλά και επιστημονικά, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου πάνω σε ουράνια φαινόμενα είναι πολύ περιορισμένες... Δε νομίζω να είναι κάποιο αντικείμενο που να μπαίνει στην ατμόσφαιρά μας καθώς αφενός δεν ερχόταν κάθετα προς την γη και από μεγάλο ύψος (πετούσαν οριζόντια και σε χαμηλό ύψος) και αφετέρου δεν άφηναν κανενός τύπου ''φωτεινής ουράς'' από πίσω... Επίσης δεν ήταν αντιληπτός κάποιος ήχος, για να θεωρηθεί ότι υπήρχε τύπος ''μηχανής'' στα αντικείμενα αυτά...
Τέλος δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί τέτοιο ουράνιο φαινόμενο, από ακτινοβολίες του διαστήματος ή ακόμη από χημικές ουσίες, και να δημιουργήσουν αυτό το φωτεινό φαινόμενο, τύπου...βόρειου σέλας ή κάτι παρόμοιο... Αλλά στο συγκεκριμένο φαινόμενο δεν περιείχε πολυχρωμία, ακανόνιστα χρώματα, ακανόνιστα σχήματα, όπως συμβαίνει συχνά στην φύση... Είχε στρογγυλά κόκκινα αντικείμενα που είχαν σταθερή αργή πορεία (όχι βίαια και ακανόνιστη) και σταθερή κατεύθυνση... Δεν γνωρίζω επίσης αν υπάρχει κάποια έντονη δραστηριότητα αυτό τον καιρό πάνω απ' τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, είτε από έργα ανθρώπων, είτε από φυσικά φαινόμενα... Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να μπορούσε να εξηγηθεί κάπως επιστημονικά αυτό το φαινόμενο, παρά να πάμε στην εύκολη εκδοχή των UFO επειδή δεν υπάρχουν οι επαρκείς επιστημονικές γνώσεις για την εξήγηση του φαινομένου...
                                                                                                   Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
                                                                                               Φιλικά και με σεβασμό, Βασίλης".


Τρίτη  μαρτυρία
Γιάννης Σεραφείμ
"Γεια σας!!! Το όνομα μου είναι Γιάννης (24 ετών από Κατερίνη), σας γράφω για να σας πω ότι τη Παρασκευή 8 Ιουνίου βρισκόμασταν στο Σειχ Σου, 5 άτομα, στις 9.30 το βράδυ περίπου όταν απ' τον Θερμαϊκό άρχισε να φαίνεται ένα πολύ έντονο φως να κινείται προς το μέρος μας. Η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές που παρουσιάστηκαν σε διάφορα blogs τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη. Κινούνταν πολύ αργά είχε έντονο κόκκινο-πορτοκαλί φως, ήρθε απ' τον Θερμαϊκό, πέρασε πάνω απ' την πόλη κ μετά ακριβώς από πάνω μας (πάθαμε σοκ απ' το φως κ την κίνηση του) κ συνέχισε μέχρι που χάθηκε στην άλλη μεριά του ορίζοντα. Συνολικά ήταν ορατό για περίπου 2-3 λεπτά.
Επίσης υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα. Παρόμοια αντικείμενα εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό κ γίνονται ορατά αρκεί να είσαι μακριά απ' τα φώτα τις πόλης. Είμαστε περίπου 8 άτομα που τα έχουμε δει επανειλημμένα από τα Πιέρια όρη. Βλέπουμε 10-15 περιστατικά τη βραδιά! Κινούνται προς κάθε κατεύθυνση στον ουρανό κ επίσης αλλάζουν πορεία κ ένταση στο φως τους με εντελώς ακανόνιστους τρόπους. Η ταχύτητά τους μπορεί να είναι από πολύ μεγάλη έως ''προκλητικά' αργή. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες η βίντεο προς το παρών, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταγράψουμε. Μόνο μέσα από κιάλια τα είδαμε κ ήταν αρκετά περίεργα αλλά δεν μπορώ να πω κ κάτι παραπάνω με σιγουριά. Μόνο ότι δεν είναι αεροπλάνα με τπτ.. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΠΛΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ' ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Κ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ!!!!!
Για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη στο Σειχ Σου στις 8-6-2012, να σας πω ότι κινούνταν πολύ (προκλητικά) αργά κ είχε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο φως. Αυτό που τράβηξε την προσοχή ενός φίλου εκείνη τη στιγμή ήταν το έντονο φως του (ότι πιο φωτεινό υπήρχε στον ουρανό εκείνη τη στιγμή κ ότι πιο φωτεινό έχω δει εγώ προσωπικά) κ το γεγονός ότι κινούνταν. Η σελήνη δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στον ουρανό, ήταν 9.30-10.00 το βράδυ. Ο καιρός ήταν αίθριος χωρίς καθόλου σύννεφα πέρα απ' το νέφος που υπάρχει μόνιμα πάνω απ' τη Θεσσαλονίκη. Το σχήμα του φωτός ήταν σφαιρικό, σαν μια φωτεινή μπάλα. Για την πορεία του τώρα, ήταν σαν να έρχεται από τη μεριά της Πιερίας, πάνω απ' τον Θερμαϊκό, πέρασε πάνω απ' την Θεσσαλονίκη  κ ερχόταν προς το μέρος μας. Όταν έφτασε από πάνω μας δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα κ αυτό το έκανε ακόμα πιο περίεργο γιατί φαινόταν να πετάει πολύ πιο χαμηλά από κάθε αεροπλάνο που μπορεί να πετούσε τριγύρω κ μπορούσαμε να το ακούσουμε. Φαινόταν να κάνει κ κάποιες αδιόρατες κινήσεις δεξιά κ αριστερά με πολύ ''χάρη'', αλλά γενικά κράτησε σταθερή πορεία μέχρι που χάθηκε πίσω απ' τα βουνά στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που ερχόταν".
Τέταρτη  μαρτυρία
Machi Atha  
1o email
"Σήμερα γύρω στις 10.30 το βράδυ πάνω από την Πολίχνη Θεσ/νίκης 10 με 15  πορτοκαλόχρωμα ιπτάμενα αντικείμενα σε αστρικό σχηματισμό έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε αρκετούς περαστικούς πεζούς και οδηγούς. Ήμασταν 5 άτομα παρέα και τα είδαμε να πετούν σε χαμηλό ύψος με φαινομενικά αργή ταχύτητα. Κάποια στιγμή και όσο πλησίαζαν σε ομάδες των 2 ή 3 άρχισαν να σβήνουν σα να αντιλήφθηκαν ότι τους παρατηρούσαν πολλά μάτια. Το πραγματικό σχήμα και μέγεθος έγινε ορατό και ποιο ξεκάθαρο στο σκοτάδι. Ήταν σαν να έβλεπες μια μέδουσα από την επάνω πλευρά και ήταν ΜΕΓΑΛΑ. Μέσα σε λίγα λεπτά ενημέρωσα την αστυνομία για το γεγονός η οποία ισχυρίστηκε άγνοια και μου έδωσε το τηλ. του αερολιμένα ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως και με διαβεβαίωσαν, αφού τους έδωσα τα στοιχεία μου, ότι θα ενημερώσουν για το συμβάν".   
2o email
"Σχετικά με το γεγονός στις 13-6 δεν υπήρχε κανένας θόρυβος, όλα τα αντικείμενα ακολουθούσαν την ίδια πορεία και ο σχηματισμός έμοιαζε με αυτόν της μεγάλης άρκτου. Η ταχύτητα της πτήσεις ήταν ίδια και δεν υπήρχαν απότομες κινήσεις, η πορεία ήταν από δυτικά προς ανατολικά και τελική κατεύθυνση νότια κατά την οποία άλλαξε ο σχηματισμός σε κάτι ποιο άτακτο.
Επειδή έχω δει περιστατικό στο Στόμιο του Ολύμπου το 1999 κατά το οποίο το φως ήταν ασπρογάλανο με διακυμάνσεις ως προς τη φωτεινότητα και με απότομες  κινήσεις ανόδου και καθόδου αρχικά νόμισα πως ήταν αεροσκάφη, η αμφιβολία μου διαλύθηκε όταν είδα τον όγκο και το σχήμα που σας περιέγραψα".

Follow by Email