PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Συντριβή UFO προκάλεσε την καταστροφή στην Tunguska


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Geochemistry, Geophysics, Geosystems» για το μυστηριώδη καταστροφή που συνέβη στις 30 Ιουνίου του 1908, όταν περισσότερα από 2.000 τετρ. χλμ. δάσους κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα στη Σιβηρία κυριολεκτικώς ισοπεδώθηκαν, υπεύθυνος για την καταστροφή μπορεί να ήταν ... εξωγήινο αντικείμενο το οποίο πιθανόν να έχει εντοπιστεί από Ιταλούς ερευνητές που υποστηρίζουν τώρα ότι εντόπισαν την παρουσία ενός αντικειμένου κάτω από τον πυθμένα μιας μικρής λίμνης στην περιοχή το οποίο πιθανώς προκάλεσε την καταστροφή. Η έκρηξη που προκλήθηκε από την πτώση του αντικειμένου απελευθέρωσε ενέργεια ανάλογη με εκείνη χιλίων ατομικών βομβών όπως αυτή της Χιροσίμα. Ομως κανένα στοιχείο για τον «ένοχο» της καταστροφής δεν έχει εντοπιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μπολόνια προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να βρουν απαντήσεις για το «Συμβάν Τουνγκούσκα».
 

Οι Ιταλοί ερευνητές έχουν επικεντρώσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την προσοχή τους σε μια μικρή λίμνη που βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ βορειοδυτικά του επίκεντρου της καταστροφής. Η λίμνη Cheko είναι μια μικρή ρηχή λίμνη με σχήμα που παραπέμπει σε κρατήρα.
Οι ερευνητές έχουν πειστεί ότι η λίμνη είναι τεχνητή. Θεωρούν ότι η πτώση ενός κομματιού του διαστημικού αντικειμένου δημιούργησε τον κρατήρα ο οποίος στη συνέχεια «μεταμορφώθηκε» σε λίμνη. Ετσι εδώ και καιρό αναζητούν εκεί κάποια ευρήματα που θα ρίξουν φως στο μυστήριο.
Πραγματοποιώντας γεωλογικές έρευνες στη λίμνη και αναλύοντας σεισμικά και μαγνητικά δεδομένα οι επιστήμονες εντόπισαν την παρουσία ενός αντικειμένου σε βάθος δέκα μέτρων κάτω από τον πυθμένα της. Πιστεύουν ότι το αντικείμενο είναι ένα από τα κομμάτια του επίμαχου αστεροειδούς ή κομήτη. Υπάρχει όμως ενδεχόμενο αυτό το αντικείμενο να μην είναι τίποτε άλλο παρά συμπιεσμένα ιζήματα της λίμνης. Ετσι θα πρέπει να περιμένουμε τη διεξαγωγή κάποιας ερευνητικής αποστολής που θα προσπαθήσει να συλλέξει δείγματα του συγκεκριμένου αντικειμένου ώστε να δούμε αν θα δοθεί λύση στο μυστήριο ή αν θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr