PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Ευρυτανίας


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΙΤΕΑ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/10/2000
ΠΗΓΗ: pathfinder.gr/X_FILES
Στις 14 Οκτωβρίου 2000, περίπου κατά τις 8:00 το βράδυ η μάρτυς Ε.Σ. παρατήρησε ένα άσπρο φως πάνω από την πόλη της Ιτέας, το οποίο ήταν σε κοντινή απόσταση. Αμέσως τηλεφώνησε στον γνωστό της Γ.Χ, και στη φίλη της Λ.Β. για να τους ενημερώσει για αυτή τη θέαση. Μετά από είκοσι λεπτά επικοινώνησε με την Λ.Β., η οποία τη διαβεβαίωσε ότι το παρατηρούσε, μαζί με μια φίλη της που είχε προσκαλέσει με τα παιδιά της. Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον Γ.Χ., ο οποίος όπως την ενημέρωσε, υπήρχαν και άλλα φώτα πάνω από την οροσειρά της Γκιόνας και του Παρνασσού. Αμέσως αναχώρησε για την οικία του Γ.Χ. και ανέβηκε στην ταράτσα της και όπως της ανέφεραν, δίπλα στο πρώτο φως είχε παρουσιαστεί και ένα δεύτερο, το οποίο παρέμεινε στάσιμο για δύο περίπου λεπτά και μετά κάνοντας μια απότομη κίνηση χάθηκε. Αλλά και το πρώτο φως που όλο αυτό το διάστημα απομακρυνόταν σιγά- σιγά εξαφανίστηκε και αυτό. Όμως εκτός από αυτά που εξαφανίστηκαν παρέμειναν πάνω από την Γκιόνα σε πιο μακρινή απόσταση άλλα δύο και πάνω από τον Παρνασσό άλλα δύο, από τα οποία το ένα εξαφανίστηκε καθώς οι μάρτυρες παρατηρούσαν τα υπόλοιπα. Όταν αναχώρησε η μάρτυς στις 8:45 είχαν παραμείνει ένα πάνω από την Γκιόνα, και δύο πάνω από τον Παρνασσό. Είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός από τους δύο παραπάνω μάρτυρες, στην παρέα τους ήταν ακόμα άλλα πέντε άτομα και όλοι παρατηρούσαν τα φώτα με τα κιάλια τους.
ΕΠΑΦΗ: 2ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΟ
ΠΗΓΗ: Γιώργος Μπαλάνος, Όντα από το διάστημα
Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση με ηλεκτρομαγνητικά και ίσως και βιολογικά φαινόμενα συνέβη στις 27 Αυγούστου αγνώστου – σε μένα – έτους, στη τοποθεσία Αγ. Γεώργιος Καρπενησίου με μάρτυρες τον κ. Ιωάννη Μπαλογιάννη, διευθυντή ξενοδοχείου και τον κ. Νικόλαο Κακούρα, σοφέρ. Οι δύο άντρες ταξίδευαν με φορτηγό όταν, στο σημείο που αναφέραμε, είδαν στον ουρανό ένα τεράστιο φωτεινό δίσκο. Το ΑΤΙΑ, που αιωρείτο αρχικά, κατέβηκε σε χαμηλό ύψος και τη στιγμή εκείνη η μηχανή του φορτηγού σταμάτησε και οι μάρτυρες ένιωσαν μια ελαφρά λιποθυμία. Σύντομα όμως τα πράγματα ξαναγύρισαν στο φυσιολογικό τους ρυθμό όταν το ΑΤΙΑ άρχισε να διαγράφει μεγάλους κύκλους πάνω από τη περιοχή για να απομακρυνθεί τελικά με μεγάλη ταχύτητα.