Νομός Καβάλας


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΑΓΓΑΙΟ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2013
«Είδα UFO στο Παγγαίο» ισχυρίζεται με email που απέστειλε στο serrespublica.blogspot.gr, Σερραίος φυσιοδίφης, στη διάρκεια ορειβασίας του στο βουνό, για παρατήρηση της βιοποικιλότητας. «Θα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο μία πρωτόγνωρη και πραγματικά περίεργη εμπειρία που μου συνέβη πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκειά ταξιδιού μου στο όρος Παγγαίο. Στόχος της διήμερης επίσκεψής μου στο βουνό ήταν να συλλέξω φωτογραφικό υλικό από την βιοποικιλότητα του βουνού. Το περιστατικό έλαβε μέρος το απόγευμα της πρώτης μέρας όταν στην προσπάθειά μου να εντοπίσω ένα κατάλληλο μέρος να κατασκηνώσω βρήκα μία υπέροχη πλαγιά που είχε θέα στην κορυφή του βουνού γνωστή και ωε «μάτι». Άφησα τις αποσκευές μου σε κοντινό ξέφωτο και άρχισα να απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα, όταν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από εμένα είδα ένα ιπτάμενο αντικείμενο να προσεγγίζει την θέση μου. Αρχικά νόμισα πως ήταν ελικόπτερο ή κάποιο άλλο αεροσκάφος, αλλά καθώς συνέχισε να με προσεγγίζει παρατήρησα πως το όχημα είχε τριγωνικό σχήμα και στο κέντρο του υπήρχε ένας σφαιρικός θαλαμίσκος. Το περίεργο όχημα μήκος 10 μέτρων όπως κατάφερα να το υπολογίσω σταμάτησε γύρω στα 800 μέτρα από τη θέση μου και άρχισε να εκπέμπει έναν περίεργο μηχανικό ήχο που έμοιαζε με σάλπιγγα. Τότε από το κάτω μέρος του άνοιξε κάτι σαν πόρτα και μικρές φωτινές σφαίρες στο μέγεθος μπάλας διαχύθηκαν γύρω από το σκάφος. Στη συνέχεια τα σφαιροειδείς αντικείμενα κατευθύνθηκαν προς το δάσος λες και έψαχναν για κάτι. Το σκηνικό κράτησε για ένα τέταρτο και στη συνέχεια τα αντικείμενα επέστρεψαν στο σκάφος. Αμέσως το τριγωνικό σκάφος έκανε μεταβολή και με απίστευτη επιτάχυνση κατευθύνθηκε βορειοδυτικά και χάθηκε εν ριπή οφθαλμού. Δεν ξέρω τη ήταν το αντικείμενο που είδα, πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι τέτοιο, δεν πιστεύω στα UFO και αν κάποιος μου δώσει μία λογική εξήγηση θα τον πιστέψω. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να μου πει πως θα μπορούσα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες, αλλά δυστυχώς είχα ξεχάσει την μηχανή στη τσάντα μου και δεν ήξερα αν θα προλάβαινα».
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ             ΠΕΡΙΟΧΗ: ΘΑΣΟΣ               ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2002
ΠΗΓΗ: aparadektoi.gr
Ήμασταν με τον άντρα μου στη Θάσο το 2002.Το βραδάκι, αποφασίσαμε να βγούμε βόλτα με το αυτοκίνητο και να ανεβούμε Θεολόγο. Καθώς διασχίζαμε τα βουνά εγώ χάζευα από το τζάμι το τοπίο, αν και σούρουπο χωρίς φωτισμό νομίζω, ξεχώριζα τη φύση. Κάποια στιγμή λοιπόν , εντοπίζω στην κορυφή του απέναντι βουνού από αυτό που περνούσαμε, μια λάμψη από φως , σαν αυτή μιας λάμπας που καίει το βράδυ στους δρόμους. Λάμπες δεν είχε πουθενά στο βουνό όμως, και την παρατήρησα τη λάμψη για λίγα δεύτερα μέχρι να το πω και στον άντρα μου. Τότε σταματήσαμε και την κοιτάξαμε και οι δύο για μια στιγμή. Εκείνη τη στιγμή το φως άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα προς τον ουρανό, κι εξαφανίστηκε !! Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ήταν, αλλά ούτε και τι ήταν τελικά !! Έτσι , μου έμεινε στο μυαλό σαν κάτι το ανεξήγητο!
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΘΑΣΟΣ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/6/1979
ΠΗΓΗ: nuforc.org
Ψάρευα νοτιανατολικά της πόλης 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θάσου και στις 3 τα χαράματα είδα στον ουρανό ένα αντικείμενο στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού να προχωράει από ανατολικά προς δυτικά και συγχρόνως να μεγαλώνει. Το αντικείμενο ήταν στερεό και έμοιαζε με κομήτη (γιατί άφηνε ουρά). Το ταξίδι του κράτησε περίπου 5 δευτερόλεπτα και προς έκπληξή μου, αυτό σταμάτησε να κινείται. Πέντε λεπτά αργότερα δύο μικρά αντικείμενα βγήκαν από το μεγάλο και σε χρόνο μηδέν και τα δύο εξαφανίστηκαν παίρνοντας το ένα κατεύθυνση βόρεια και το άλλο δυτικά, προς Θεσσαλονίκη. Όσο για το μητρικό σκάφος αυτό παρέμεινε για άλλα πέντε λεπτά και μετά εξαφανίστηκε.

Follow by Email