PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Επτάνησα


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9-10/6/2012, 1/9/2012
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟ Ερ.Ε.Ν.Ζω
Ο κ. Φανούρης Φραγκιάς, τραπεζικός υπάλληλος, από την Κεφαλονιά ήρθε σε επαφή με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω εξαιτίας κάποιον φωτογραφιών που έχει στην κατοχή του και οι οποίες απεικονίζουν κάποια άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό του νησιού. Το χόμπι του για την φωτογραφία από μικρή ηλικία ήταν η αιτία 3 φορές σε διάστημα 2,5 μηνών να σταθεί τυχερός, και να βρεθεί στο σωστό σημείο την στιγμή της διέλευσης άγνωστων αντικειμένων.
Φωτογραφίες
Η πρώτη φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 9 Ιουνίου 2012, απεικονίζει ένα αντικείμενο πιθανόν κυλινδρικό (πούρο). Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά το σούρουπο και κοιτώντας προς την ανατολή, προς το Όρος Αίνος, και ενώ ο κ. Φραγκιάς βρισκόταν στο χωριό Καλλιγάτα.
Με διαφορά μιας ημέρας στις 10 Ιουνίου 2012, από το ίδιο σημείο ένα νέο αντικείμενο έκανε την εμφάνιση του.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και ενώ φωτογράφισε το ηλιοβασίλεμα μια λάμψη είναι εμφανής μπροστά από τον Ήλιο. Στην μεγέθυνση διακρίνονται δυο αντικείμενα ισομεγέθη με οβάλ σχήμα. Στην ένθετη ανάγλυφη φωτογραφία (νούμερο 3), η κάτω πλευρά των αντικειμένων είναι φωτεινοί εξαιτίας του Ήλιου ενώ η πάνω πλευρά σκιασμένη όπως και θα έπρεπε, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάττωμα ή λερωμένος φακός. Άλλωστε η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων λήψεων, και στην προηγούμενη αλλά και στην επόμενη φωτογραφία δεν εμφανίζετε κάτι.
Διαβάστε όλο το άρθρο, και δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ  
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/6/2005
ΠΗΓΗ: ufoinfo.com
Στις 29 Ιουνίου 2005 και ώρα 22.40 ο μάρτυρας αναφέρει : «Παρατηρήσαμε ένα λαμπερό φως να ταξιδεύει σε βορειοανατολική κατεύθυνση με ταχύτητα γρηγορότερη από αυτή ενός αεροπλάνου. Ξαφνικά σταμάτησε για δέκα δευτερόλεπτα και μετά αργά εξαφανίστηκε.» Ο άλλος μάρτυρας της παρέας αναφέρει : «Ταξίδευε πολύ γρήγορα χωρίς ήχο και χωρίς να έχει τα φώτα που έχουν τα αεροπλάνα. Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν δορυφόρος, έτσι πήραμε τα κιάλια μας και κοιτάξαμε τον νυχτερινό ουρανό. Τότε το φως σταμάτησε για δέκα περίπου δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια συνέχισε να ταξιδεύει αργά στον ουρανό. Φαινόταν σαν να ταξίδευε προς τα απάνω και μακριά από εμάς επειδή το φως βαθμιαία έσβηνε μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς. Ήταν μια ξάστερη νύχτα με πολλά αστέρια. Και οι τρεις μας είδαμε το φως για 60 περίπου δευτερόλεπτα. Ήταν λαμπρότερο από οποιοδήποτε αστέρι στον ουρανό.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΡΓΚΑΣΙ                  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1/9/2004.
ΠΗΓΗ: nuforc.org
Ώρα 04:00. Σχήμα : Φως, Διάρκεια 20 λεπτά. Ήταν ένα απλό λευκό φως όπως το φως μιας μοτοσικλέτας το οποίο όμως πετούσε πάνω από τα βουνά και εξαφανίστηκε στο Αργκάσι. Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου ήταν κλειστό από τις 22:00-05:00 άρα δεν ήταν αεροσκάφος. Επίσης δεν έβγαζε κανένα ήχο ενώ τα σκυλιά δεν γάβγισαν πράγμα πολύ παράξενο. Το αντικείμενο φάνηκε να προσγειώνεται στη πλαγιά του βουνού ενώ μια αχνή λάμψη έμοιαζε να το περιβάλλει.
ΕΠΑΦΗ: 2ου ΤΥΠΟΥ             ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΕΡΚΥΡΑ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΑΣΧΑ 1996
Ίσως το πιο σημαντικό περιστατικό θέασης κατά τα τελευταία χρόνια, το οποίο τεκμηριώνεται από επώνυμες μαρτυρίες δεκάδων ατόμων αλλά και από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα UFOs κατά τη διέλευσή τους, συνέβη στο χωριό Ποταμός της Κέρκυρας ανήμερα του Πάσχα του 1996
Στις 23:55 εκείνο το βράδυ ο Κώστας και η Μαρίνα Περούλη επέστρεφαν στο σπίτι τους που βρισκόταν στις άκρες του χωριού. Ο καιρός ήταν σχετικά καλός. Επικρατούσε άπνοια και έριχνε λίγη βροχή, ενώ τίποτα δεν προμήνυε την επέλαση των UFOs και τα γεγονότα που θα επακολουθούσαν. Καθώς πλησίαζαν στο σπίτι τους άκουσαν ένα δυνατό βουητό, που έμοιαζε με τουρμπίνα αεροπλάνου. Επειδή θεώρησαν ότι επρόκειτο για κακοκαιρία που θα έπληττε την περιοχή, επιτάχυναν το βήμα τους και σύντομα έφθασαν στην αυλή τους.
Εκεί κατάπληκτοι παρατήρησαν τη γάτα τους να κάνει απότομες και σπασμωδικές κινήσεις και έντρομη να φεύγει από την αυλή. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι συνέβαινε κάτι αφύσικο, αφού η γάτα είχε γεννήσει πρόσφατα και είναι γνωστή η αγάπη των κατοικίδιων ζώων στα μωρά τους, καθώς και το γεγονός ότι ποτέ δεν τα εγκαταλείπουν. Η ατμόσφαιρα ήταν ιονισμένη και η ταραχή του ζεύγους Περούλη τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν το κλειδί στην κλειδαριά. Τότε παρατήρησαν τέσσερα κόκκινα αντικείμενα με σφαιρικό σχήμα να περνούν πάνω από την περιοχή, αρχικά σε ύψος περίπου διακοσίων μέτρων. Το ύψος σταδιακά μειώθηκε στα εκατόν πενήντα, για να επανέλθει σύντομα στα διακόσια μέτρα και τελικά τα αντικείμενα να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Όμως το πέρασμά τους πάνω από το χωριό Ποταμός προκάλεσε πολλές και ποικίλες καταστροφές. Ιδιαίτερα στο σημείο όπου κατέβηκαν στα εκατόν πενήντα μέτρα έγιναν ζημιές, που μόνο μια σφοδρή θύελλα μπορεί να προκαλέσει: Αποκόπηκαν πολλά κλαδιά ή ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα, διαλύθηκαν στέγες οικιών... Είναι αξιοσημείωτο ότι με το γεγονός ασχολήθηκαν και τα τοπικά ΜΜΕ, κάτι που αποδεικνύει τη σοβαρότητά του, αφού στην Ελλάδα σπάνια τα ΜΜΕ ασχολούνται με τέτοια φαινόμενα. Ενδεικτικά αναφέρω το άρθρο που δημοσίευσε στην τοπική εφημερίδα "Κερκυραίικό Βήμα" ο τοπικός ερευνητής κ. Ι. Δημητράτος, ο οποίος ερεύνησε αμέσως το συμβάν και τράβηξε αρκετές φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα UFOs. Επίσης, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός "Corfu TV" ασχολήθηκε με έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, στην οποία ακούστηκαν οι μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Ποταμός. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της οικογένειας Διαβάτη, το σπίτι της οποίας επλήγη από το "κακό", όπως το αποκάλεσαν στο "Corfu TV":
"Τη στιγμή που ένας δαιμονιώδης θόρυβος προσπαθούσε να ΄΄καταπιεί΄΄ τα πάντα, ένα εκτυφλωτικό φως κατέκλυσε το εσωτερικό του σπιτιού μας, το οποίο έβλεπε προς το δοκιμαζόμενο χώρο. Κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει, όταν περνά θύελλα ή γίνεται σεισμός. Όταν, φοβούμενοι μήπως το σπίτι πέσει και μας πλακώσει, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την πόρτα και να βγούμε έξω, ένα ωστικό κύμα μάς ώθησε πίσω στο δωμάτιο."
Πρέπει να τονιστεί ότι στις προσπάθειες που έγιναν να ερμηνευθεί λογικά το φαινόμενο προτάθηκε η άποψη ότι επρόκειτο για απότομη σφοδρή κακοκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση τίθεται η απορία: Πότε μία θύελλα μπορεί να διαθέτει "λογική", ώστε να καταστρέφονται στέγες σπιτιών, να σπάνε μετρητές της ΔΕΗ, ελιές και βελανιδιές, αλλά ταυτόχρονα σε σπαρτά, φασόλια και μπιζέλια -δηλαδή ένα μέτρο χαμηλότερα- να μην προκαλείται καμία καταστροφή, όπως ομολογούν οι μάρτυρες; Για να δικαιολογηθεί η παρουσία των τεσσάρων φώτων, υπήρξε η άποψη ότι επρόκειτο για έκτακτη πτήση ισάριθμων αεροπλάνων, τα οποία -σε συνδυασμό με τη θύελλα που προέκυψε ξαφνικά- δημιούργησαν την εντύπωση των UFOs (Κατά τα άλλα θεωρούν κάποιοι "τραβηγμένη" την ιδέα των UFOs...). Όμως, από την έρευνα που διενήργησε ο ερευνητής κ. Θανάσης Πουρναρόπουλος προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι έγινε τέτοια έκτακτη πτήση...
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/2/1988
Με τίτλο «UFO συνόδευε αεροπλάνο στην πτήση Αθήνα – Κέρκυρα» η Ελευθεροτυπία στις 12/2/88 έγραψε: «περίεργο φωτεινό αντικείμενο έγινε αντιληπτό από πιλότο επιβατικού αεροσκάφους, που εκτελούσε την πτήση 609 Αθήνα – Κέρκυρα χθες στις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο πιλότος του αεροπλάνου τύπου Boing 737 κ. Αβδελάς ανέφερε στην υπηρεσία του ότι: «κατά την πτήση προς την Κέρκυρα και ενώ βρισκόταν σε ύψος 3.500 ποδών είδε μεγάλο φωτεινό αντικείμενο να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατά του αεροσκάφους με κίνδυνο να συγκρουστούν. Η φωτεινότητα μάλιστα του αντικειμένου ήταν πολύ ισχυρή, τόση, όσο εκπέμπουν οι προβολείς τριών τζάμπο. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος μπήκε σε τελική προσγείωση από τα 3.500 πόδια που βρισκόταν, στα 1000. Το φωτεινό αντικείμενο παρακολουθούσε το αεροσκάφος κατά πόδας, μέχρι την προσγείωση του. Σταμάτησε όμως στο ύψος των κεραιών του αεροδρομίου της Κέρκυρας και παρέμεινε εκεί για 20 λεπτά της ώρας. Μετά το συμβάν αυτό , ο κ. Αβδελάς επανέφερε το αεροσκάφος στην Αθήνα και τόσο το κέντρο του αεροδρομίου, όσο και οι στρατιωτικές υπηρεσίες, του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Αβδελάς περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στον ελεγκτή Αντώνη Αράπογλου, ο οποίος και τα κατέγραψε. Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Αράπογλου ο οποίος όμως αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία και μας παρέπεμψε στην υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας».  
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΛΕΥΚΑΔΑ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1950
ΠΗΓΗ: Σωκράτης Αικατερινίδης. Εξωγήινα Όντα στην Ελλάδα (Τόμος 3ος)
Εμείς κατά το έτος 1950 περίπου, ευρισκόμενοι στη Κεφαλονιά, παρατηρήσαμε από απόσταση 10 περίπου χλμ. μία σφαίρα χρώματος αλουμινίου, η οποία πετούσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τη θάλασσα μεταξύ των νησιών Λευκάδας και Ιθάκης, κατευθυνόμενη προς την Ιθάκη. Η μεγάλη ταχύτητα της σφαίρας δεν ωφείλετο στην ώθηση του ανέμου, γιατί εκείνη την ώρα δεν φυσούσε, όπως αποδεικνύεται και από την επιφάνεια της θαλάσσης η οποία ήταν γαλήνια. Φαίνεται λοιπόν πως κινιόταν από μόνη της. Δημοσιεύσαμε τη παρατήρηση αυτή στην εφημερίδα των Αθηνών «Έθνος». Επιπλέον αποστείλαμε περιγραφή του φαινομένου της ιπτάμενης αυτής σφαίρας στον τότε διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, διακεκριμένο επιστήμονα κ. Πλακίδη, ο οποίος με επιστολή του μας συνεχάρη για την παρατήρηση της σφαίρας και για τον τρόπο περιγραφή της χωρίς από μέρους του να αναφερθεί πως ήταν συνηθισμένο μετεωρολογικό μπαλόνι.