PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Οι μαρτυρίες των αρχαίων


«Το παρελθόν βρίθει από άγνωστους θεούς που επισκέπτονται την πρωτόγονη ακόμα γη με επανδρωμένα διαστημόπλοια», λέει ο Έριχ φον Ντένικεν, στο Οχήματα των Θεών. Αυτό το βιβλίο έκανε πολύ δημοφιλή την πεποίθηση του συγγραφέα ότι επισκέπτες από το διάστημα ζευγάρωσαν με προγόνους του ανθρώπου για να δημιουργήσουν μια φυλή ανώτερης ευφυΐας.
Βασίζοντας τα συμπεράσματα του σε έρευνες που θεωρήθηκαν από κάποιους επιστήμονες αναξιόπιστες και μερικές φορές εσφαλμένα ερμηνευμένες, ο Ντένικεν υποστήριξε ότι ορισμένα από αυτά τα τεχνουργήματα απεικονίζουν διαστημόπλοια και κοσμικούς ταξιδιώτες που κατέβηκαν στην γη όταν η ανθρωπότητα ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση.
Ο συγγραφέας αποφάνθηκε επίσης ότι τέτοια τεράστια έργα όπως τα γιγαντιαία αγάλματα του νησιού του Πάσχα και οι πυραμίδες της Αιγύπτου δεν ήταν δυνατόν να κατασκευαστούν χωρίς την βοήθεια τεχνολογικά προηγμένων επισκεπτών από τα άστρα. Οι επιστήμονες απορρίπτουν ασυζητητί αυτές τις απόψεις, εξακολουθούν όμως να προβληματίζονται με ορισμένα έργα τέχνης των οποίων το νόημα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί μέσα στους αιώνες.

The Madonna and St John του Fra Filippo Lippi (1406-1469) Σήμερα βρίσκεται στο the Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας


Masolino da Panicale "το θαύμα του χιονιού"


Η Βάπτιση του Ιησού του Aert De Gelder (1710)