PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νάξος (22/7/2011)

Στις 22 Ιουλίου, άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο παρατηρήθηκε στο λιμάνι της Νάξου αργά το βράδυ. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο εμφανίστηκε να διαγράφει μια αργή και σταθερή ημικυκλική τροχιά επάνω από την προβλήτα του λιμανιού. ‘’Εμφανίστηκε από το πουθενά, εξέπεμπε ένα σταθερό λευκό φως κυκλικού σχήματος και πετούσε σε σχετικά χαμηλό ύψος περίπου στα 350 μέτρα, διαγράφοντας ένα αργό ημικύκλιο επάνω από το λιμάνι χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος. Το παράξενο αντικείμενο απομακρύνθηκε αργά σε ευθεία πορεία με κατεύθυνση την Πάρο, ενώ η συνολική διάρκεια της παρατήρησης ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα.’’
Στην περιοχή υπάρχει ο αερολιμένας της Νάξου, αλλά τη συγκεκριμένη ώρα ήταν κλειστός καθότι χρησιμοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ίδιο φωτεινό αντικείμενο εμφανίστηκε ξανά στη Νάξο, στις 31 Ιουλίου, γύρο στις 23:00 το βράδυ, αυτή τη φορά επάνω από το ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα) με κατεύθυνση ξανά προς το λιμάνι. Όμως, αυτή τη φορά η διάρκεια της παρατήρησης δεν ξεπέρασε τα 4-5 δευτερόλεπτα καθότι το φως έσβησε αμέσως.